Anja Andersen

Anja Andersen este legenda vie a handbalului feminin mondial. Cu ea in teren, facand minuni si starnind placute controverse prin temperamentul afisat pe teren, nationala feminina de handbal a Danemarcei a castigat tot ce se putea castiga in acea perioada: campionatul european (1994 si 1996), mondial (1997) si olimpic (1996). Ajunsa antrenoare la necunoscuta echipa daneza Slagelse, a reusit incredibila performanta de a castiga de trei ori trofeul Ligii Campionilor in 2003, 2004 si 2006.

Cum reuseste sa faca asta? O parte din raspuns il ofera chiar ea: “Eu percep altfel meseria de antrenor. Tehnicianul nu e cel care îţi spune ce să faci, pentru că asta o poate face oricine. Ci e omul care te ajută să îţi descoperi resursele interioare, să găseşti soluţiile potrivite pentru a-ţi valorifica potenţialul. Pentru mine, handbalul e ca o poveste de dragoste şi realizez lucrul acesta în fiecare zi când sunt la antrenament şi descopăr noi exerciţii şi noi metode de pregătire. Sunt un om norocos! – interviu dat in Prosport”

Sa speram ca va face din Oltchim o echipa precum FC Barcelona la fotbal, asa cum si-a propus. Poate asa romanii isi vor intoarce privirea catre cel mai de succes sport de echipa pe care Romania l-a avut vreodata: handbalul.

Mult succes, Anja Andersen!

Advertisements