Minte sanatoasa si corp sanatos

O mica durere de cap m-a impiedicat sa ma duc si eu la balaceala, asa cum ati petrecut voi in postarea precedenta :). Prilej bun, insa, de a posta cateva ganduri la adresa tinerilor absolventi de clasa a VIII-a, fete si baieti, pe care i-am cunoscut pe terenul de handbal si care au pasit acum pragul celor mai bune licee din oras. Unii, mai destepti ca mine, s-au exprimat cu privire la rezultatele atat de controversate de la examenele de bacalaureat si de admitere, evidentiind legatura dintre educatie si sport:

…educaţia şi sportul au fost considerate lipsite de importanţă, nu s-a investit deloc în viitorul lor, deci al nostru, au fost sărăcite, în primul rând financiar, dar şi prin reducerea la neimportant. În orice ţară avansată, sportul este o cultură a trupului, un model de socializare, dar şi de integrare. Reprezintă proiecţia unei societăţi ideale, unde reuşeşti doar dacă eşti bun, munceşti şi respecţi regulile. Nu degeaba în liceele şi universităţile de tradiţie e respectat şi încurajat, fiind o altă formă de educaţie, complementară celei clasice.

Adrian Georgescu, ziarist independent- (Zilnic picăm “Bacul”, http://www.adriangeorgescu.ro)

Este o opinie pe care eu o impartasesc si pe care voi ati putut sa o verificati in anii de gimnaziu. Legatura dintre performanta scoalara si cea sportiva este si va ramane o traditie la Scoala nr. 1! Felicitari profesorilor care va sprijina, va indruma si va ofera, in ciuda greutatilor, privilegiul unei educatii complete, precum in marile scoli. Felicitari si voua, din toata inima, pentru ca le meritati!

10.00

BACAU

SCOALA CU CLASELE I-VIII NR 1 ONESTI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s