La multi ani, FRH!

Scurt istoric. Jocul de handbal a fost lansat oficial la Berlin, în anul 1919, de catre profesorul KARL SCHELENTZ. Cum era firesc, in Romania handbalul a patruns pe filiera germana adus de catre profesorul WILHELM BINDER, titularul catedrei de educatie fizica de la Liceul Brukenthal din Sibiu. Potrivit documentelor, primul meci de handbal în 11 jucători din Romania, cu public, a avut loc la Sibiu, la 18 iunie 1921, pe terenul de fotbal al Stadionului Central, între elevii Liceului Brukenthal şi elevele de la Liceul de Fete.

Handbalul a intrat mai întâi, în 1933, alături de volei şi baschet, într-o federaţie comună. Trei ani mai târziu s-a consemnat naşterea actualei Federaţii Române de Handbal, de la înfiinţarea căreia se vor serba 75 de ani. În acelaşi an, handbalul este introdus ca probă olimpică, iar naţionala masculină a României participă la ediţia inaugurală a JO, cea de la Berlin, din 1936, ocupând locul 5.

Pe lista numeroaselor activitati organizate in toata tara cu acest prilej aniversar ne inscriem si noi cu un turneu de handbal pentru fete si baieti rezervat categoriei de varsta a juniorilor III. Informatii despre echipele participante cat si programul meciurilor le gasiti pe afisul competitiei, publicat mai jos. Cu aceasta ocazie sper sa apreciati si micile schimbari din sigla clubului nostru. Sa vina meciurile!

Advertisements

8 thoughts on “La multi ani, FRH!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s