Gazde de Campionat National de Semimaraton

Desi suntem convinsi ca majoritatea nu avea altceva mai bun de facut in aceasta frumoasa zi tomnatica, onestenii au preferat sa ramana in umbra unui eveniment sportiv care, cu siguranta, merita mai multa atentie din partea lor. Sa iesi din casa pana in fata blocului sau sa te abati din drumul tau, care de multe ori traseaza un cerc catre niciunde, si sa oferi un rand de aplauze acestor minunati atleti ar fi fost nu doar un semn ca orasul acesta mai are o inima care bate pentru sport ci si o buna masura a civilizatiei la care ravnim.

Campionatul National de Semimaraton s-a tinut la Onesti. In prezenta majoritatii oficialilor locali, in frunte cu primarul orasului ing. Emil Lemnaru, a domnului ministru Valerian Vreme, ai reprezentantilor Federatiei Romane de Atletism si ai Directiei de Sport a Judetului Bacau, baieti si fete, seniori si tineri atleti s-au intrecut in dificila cursa de peste 21 de kilometri.

Ne-au adus bucurii si astfel ne mandrim cu rezultatele obtinute de concitadinii nostri, Constantin Ifrim – campion national la seniori si Cristina Negru – campiona nationala la tineret, cat si cu celelalte succese inregistrate in clasamentele pe echipe de sportivii onesteni. Noi, grupul OK SPORT, format din copii si profesori, am fost vazuti dand voluntar o mana de ajutor organizatorilor fie la masa de arbitraj, fie pe traseu ajutand sportivii sa se hidrateze sau cronometrand timpii intermediari, fie in preajma podiumului de premiere acordand medalii, cupe si flori campionilor.

Ne face placere sa facem sport dar si sa fim in preajma lui. Speram insa ca intr-o zi sa vina langa noi si spectatorii, oamenii simpli care vor sa iasa din letargia care le caracterizeaza activitatile, nu neaparat cele cotidiene ci mai ales cele de weekend. Vor avea marea surpriza sa gaseasca emotii mai mari decat cele de antrenor din sufragerie in Liga Campionilor (sau a lui Mitica), chiar aici, foarte aproape de ei. Numai sa-si doreasca asta!

This slideshow requires JavaScript.

1 thought on “Gazde de Campionat National de Semimaraton

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s