O forma de respect

In ultima perioada, mai ales pe pagina de Facebook, v-am tinut la curent cu rezultatele obtinute de Scoala nr. 1 Onesti la diferitele faze ale Olimpiadei sportului școlar. Cei care ne cunosc stiu ca legatura stransa cu aceasta institutie de invatamant nu este una intamplatoare, aceasta scoala fiind cea care ne ofera baza principala de selectie pentru echipele de handbal, atat la fete cat si la baieti. “Secretul” nu consta neaparat in calitatile native ale elevilor ci mai ales in munca profesorilor si a emulatiei sportive pe care o creeaza in jurul lor, prin daruirea lor facandu-i pe copii sa indrageasca sportul si sa-l practice cu placere. Orele de pregatire din afara programului de scoala, sacrificiile personale si munca de echipa au facut posibila obtinerea de rezultate notabile la diferite discipline sportive. Palmaresul este unul bogat: locul II cu echipa de handbal fete -gimnaziu la faza regionala, locul II cu echipele de fete si baieti la faza judeteana de tetratlon (cu rezultate individuale deosebite), locul III la faza judeteana a crosului pentru fete prin Rebecca Gherasim. Nu uitati ca vorbim de o scoala cu program normal si nu de una cu program sportiv, impotriva carora  Scoala 1 a concurat!
Multi cred ca terminologia de olimpiada scolara se refera doar la concursurile scolare elitiste, la disciplinele de baza: matematica, limba si literatura romana, fizica etc, tratand cu dezinteres tocmai disciplina care a generat miscarea olimpica: sportul. Daca din partea unora dintre noi, pozitionati in afara sistemului, acest lucru poate fi scuzabil, dezinteresul iresponsabil, dupa parerea mea, al unor cadre didactice de educatie fizica, care nu au fost in stare sa se prezinte nici macar la intrecerile de cros, este de neiertat.
Desigur, dispretul fata de sport nu este vizibil doar in scoli, administratia orasului fiind, din pacate, portdrapelul acestui flagel. Nu ne ramane decat sa speram ca situatia se va schimba si ca sportul, practicat oriunde, la orice nivel, de catre oricine, va avea parte de mai mult RESPECT!

Advertisements

One thought on “O forma de respect

  1. Mihai

    Vorbiţi de un singur profesor . Domnul Corneliu Sburlan, care oriunde ar fi fost, la oricare şcoală, ar fi avut rezultate şi aprecieri din partea copiilor. De ce pomeniţi de ceilalţi ????

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s