Peste puterile noastre. Pe FRH o intereseaza competitiile de copii?

In acest weekend, la Roman, cele mai mici jucatoare din jumatatea estica a tarii au concurat pentru un loc calificant in ultima faza a Campionatului National de Minihandbal fete (copii nascuti in anul 2001 si mai mici). Echipa noastra si-a jucat sansele dupa cum a putut mai bine, insa fara a emite pretentii, concurand prin “bunavointa” organizatorilor cu cele mai bune echipe venite din RO2. Principial si corect ar fi trebuit ca grupele sa fie formate prin incrucisarea pozitiilor stabilite in euroregiuni, dupa schema 1A-2B-3A-4B,  insa la Roman nu s-a respectat acest lucru. Si nu este vorba doar de Roman, acest lucru se intampla peste tot in tara, pentru ca regulamentul nu prevede nimic in acest sens. Si astfel, generatii intregi de copii talentati au sansele la calificare diminuate inca inainte sa ca jocurile sa inceapa.

Este pacat ca Federatia Romana de Handbal lasa la voia intamplarii organizarea competitiilor de copii. In calitate de club afiliat, vom solicita ca toate campionatele nationale de handbal pentru copii, la orice categorie de varsta, sa fie patronate si monitorizate de catre FRH. Este inadmisibil ca la un turneu de Euroregiune sau Semifinal sa nu vezi picior de oficial AJH sau FRH, sa lasi gazdele sa-si aleaga adversarii din grupa dupa bunul plac sau sa fii arbitrat de gazde intr-un meci decisiv impotriva lor.

Speram ca la editia viitoare, FRH sa ia act de aceste anomalii si sa ne permita sa concuram in baza unui regulament clar, care sa puna in valoare munca si talentul echipelor si nu calitatile de maestri de ceremonii ale organizatorilor.

Despre echipa noastra nu sunt prea multe de spus. Din pacate, fetele nu au avut o evolutie care sa ne multumeasca, insa speram ca pe viitor sa arate o alta atitudine care sa le permita obtinerea unui rezultat mai bun.

Advertisements

One thought on “Peste puterile noastre. Pe FRH o intereseaza competitiile de copii?

 1. danubius

  C.S. Danubius Galati este de acord cu cu cele scrise in acest articol si va sustinem. Astazi ne deplassam la FRH, pentru a depune memoriu impotriva organizatorilor prin dovezi clare despre ce s-a intamplat la Roman.
  Presedinte
  C.S. Danubius Galati,
  prof. Manuel Ivan

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s