Cupa Onesti 2012 – in cuvinte

Cupa Onesti la handbal a mai bifat o editie, a XVI-a. Initiativă comuna a domnului profesor Corneliu Sburlan de la Scoala cu Clasele I-VIII nr. 1 Onesti si a doamnei profesoare Gabriela Calin de la Clubul Copiilor Onesti, proiectul a fost concretizat prin inscrierea in Calendarul Activitatilor Educative Nationale ale Ministerului Educatiei. Astfel, majoritatea echipelor au putut beneficia de un mic ajutor financiar din partea organizatorilor, oferindu-li-se in limita posibilitatilor gratuitati la masa sau la cazare.

Cupa Onesti s-a intins pe durata a trei zile caniculare, in perioada 4-6 iulie, si a fost adresata elevilor din scolile gimnaziale, atat din mediul urban cat si celor din mediul rural. Ne bucuram ca la aceasta editie a fost atins un record din punctul de vedere al echipelor participante, nu mai putin decat 68 de echipe din intreaga tara intrecandu-se pe diferite paliere de varsta: juniori V, juniori IV si juniori III.

O participare atat de numeroasa reprezinta pentru orice gazda un cosmar organizatoric, care, pentru a fi un succes, trebuie sa tina cont de aspecte precum: identificarea capacitatilor de cazare si masa, stabilirea grupelor si țintarelor de joc, asigurarea arbitrajului si a asistentei medicale, repartizarea meciurilor pe cele 5 terenuri de joc, culegerea si centralizarea rezultatelor, relatia cu autoritatile locale si sportive, activitati de recreere si de protocol etc. Fara indoiala, experienta indelungata  in organizarea acestei competitii a domnului profesor Sburlan a facut să putem bifa si in dreptul acestui an o reusita. Desigur, dificultati au existat si au provocat diverse nemultumiri. Încrancenarea din competitiile oficiale de peste an ne face uneori sa uitam sa ne mai bucuram pentru lucrurile simple si tindem sa solicitam de la un astfel de turneu, atat de neomogen din punctul de vedere al participarii, niste asteptari mult prea elitiste. Speram ca pe viitor sa depasim neajunsurile din acest an si sa reusim sa imbinam caracterul de turneu estival cu cel al unei competitii de valoare, la care sa vedem la lucru, inca din fraged, debut viitorul handbalistic al tarii.

Indiferent de rezultatele inregistrate aici ramanem cu satisfactiile oferite de acesti copii minunati, care reusesc de fiecare data sa ne aduca zambetul pe buze urmarindu-le efortul si incercarile de a fi cei mai buni, intr-o lupta apriga, dar fara patima.

Le multumim tuturor celor care au venit dar mai ales celor care nu au reusit sa participe in acest an – desi stiu ca si-au dorit mult sa ajunga la Onesti (aici am un mare off!), le multumim celor care au venit pentru prima oara, celor care au venit de departe, le multumim celor care abia intorsi cu medaliile la gat de la epuizantele turnee finale si-au facut repede bagajele pentru a ajunge sa onoreze Cupa Onesti – si au facut-o cum nu se putea mai bine, le multumim parintilor care au insotit copii la acest turneu, le multumim arbitrilor care au avut o misiune pe cat de grea pe atat de ingrata, le multumim colegilor profesori si tuturor celor care s-au implicat in bunul mers organizatoric al acestui turneu.

Multumiri speciale aducem si pentru sponsorii competitiei Nevila Onesti,  Dodge HVM Onesti, Croco Onesti si Erima-Dako Sport Concept Bucuresti. De asemenea multumim DJST Bacau – care este alaturi de noi de fiecare data la activitatile noastre, Primariei Onesti si  Consiliului Local Onesti – institutii de la care asteptam nu doar o sustinere tacita ci una care sa aseze pe un fagas normal relatiile dintre structurile sportive locale si autoritatile unui oras modern, preocupat de o educatie sanatoasa pentru copii sai.

Va multumim tuturor si va asteptam la urmatoarea editie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s