Ne intrebam ce s-a schimbat?

In weekend a avut loc la Bacau, in organizarea CSS,  turneul IV (V conform programarii oficiale) al Seriei B, din cadrul editiei 2013-2014 a Campionatului National de Handbal pentru Junioare 3.

Desi la acest turneu nu exista o miza deosebita in afara dorintei firesti de a invinge, de altfel o caracteristica a oricarei echipe care se inscrie intr-o astfel de competitie, cateva capete luminate din federatie s-au facut pres in fata ambitiilor caraghioase ale Romanului de a castiga cu orice pret meciul derbi al seriei si ne-au servit direct din joben un cuplu de arbitri.. “neutri”!

Au fost atat de impartiali baietii din Bucuresti, Parvu si Stamatoiu, incat s-au asezat doar pe o parte a talerului care masura valoarea celor doua echipe din teren, reusind, chinuit, sa-l incline spre rezultatul tinta.

1939928_629469183775014_461732460_n

Infrangerea a avut gust amar, dar bataia de joc la care am fost supusi cu buna stiinta a fost mai pestilentiala chiar si decat sunca imputita folosita in loc de gheata de catre asistenta medicala contractata de organizatori.

Desigur, arbitrilor, oricine ar fi ei, le recunoastem autoritatea din teren, dar nu vrem sa fim luati de prosti atunci cand se transforma in marionetele unor grupuri de interes. Nu ne trebuie nicio dovada ca sa demascam nesimtirea, este suficient sa facem uz de dreptul nostru de a pune in discutie o prestatie controversata, manifestata pe fondul unei delegari suspicioase cu epicentrul la Roman.

Ni s-a reprosat ca am vociferat din tribuna, ca ne-am adresat cu apelativul “mascarici”, ca am adus injurii, etc.. Dar ce trebuia sa facem, sa-i aplaudam in timp ce acestia isi jucau rolul nesimtit pe seama copiilor nostri? Deocamdata, aceasta a fost forma noastra de protest, poate nu cea mai potrivita. Pe viitor, insa, vom fi mai pregatiti in lupta cu astfel de personaje.

La nici un an distanta de la scrisoarea deschisa adresata presedintelui FRH de atunci, dl Cristian Gatu, cu prilejul evenimentelor intamplate la Turneul Semifinal de Junioare 4 de la Iasi, cand am fost victima intereselor unui grup format pe relatia Iasi-Constanta, acum suntem nevoiti sa procedam la fel si sa ne adresam noului presedinte al federatiei, domnului Alexandru Dedu, cerandu-i sa intervina si sa puna capat acestor practici care nu fac altceva decat sa defaimeze imaginea handbalului juvenil.

Exista in tara, dar mai ales prin Moldova, cateva enclave in care handbalul scolar se gaseste la mana interesului meschin al unor profesori-antrenori care, spre deosebire de colegii lor care fac cu adevarat performanta sportiva, fie paraziteaza sistemul luand un salariu si ocupand un post fara sa aiba nicio grupa de copii in pregatire, fie vaneaza rezultatele prin orice mijloace.

La memoriul precedent raspunsul federatiei ne-a jignit profund, sfidandu-ne si “pedepsindu-i” pe faptasi cu darea in organizare la Constanta a Turneului Final. Mai nou, se aude prin targ ca la Iasi s-ar fi oferit chiar postul de selectioner al nationalei de cadete B, junioarele 4 de anul trecut. Nu este treaba noastra sa comentam, insa daca ne uitam bine la ultimele finale ale generatiei 2000, se pare ca cine a dat cu pixul a confundat Ardealul cu Moldova! Asa ca nu se stie, tinand cont de asemenea criterii de performanta, poate o ajutam si pe doamna Lazar sa fie propulsata pe la vreo nationala! Lasand deoparte hazul amar, speram de aceasta data la un altfel de tratament, mai in acord cu sperantele pe care ni le-am pus atunci cand am mers la vot.

Altfel spus, vrem sa vedem daca s-a schimbat ceva!

1 thought on “Ne intrebam ce s-a schimbat?

  1. dan

    sunt e undeva din moldova, si intamplator ,sau nu, am participat la acel turneu de anul trecut ,de la iasi si am fost in * mijlocul actiunii * de la inceput pana la sfarsit .va inteleg frustrarea si sunt intru-totul in asentimentul dvs.nu stiu unde vrea sa se ajunga cu aceste rezultate dictate de la masa oficiala ,este umilitor penru cei care fac *performanta* in urma acestor rezultate si nedrept pt copiii care muncesc din greu pe terenul de handbal.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s