Locul 4 pe tara la junioare V

Micutele handbaliste din Onesti au avut ocazia sa-si puna in valoare talentul si pregatirea in faza finala a Campionatului National de Handbal pentru junioare V. Editia anului 2014 a fost gazduita de municipiul Targu Mures, iar onestencele noastre au reusit o frumoasa performanta sportiva, ocupand la final locul 4 in ierarhia finala a competitiei.

Pentru echipa noastra, dar si pentru clubul pe care l-a reprezentat, acest rezultat reprezinta cea mai buna performanta a unei echipe OK SPORT. Nu putem spune daca este mult sau putin, dar tinand cont de realitatile unui oras greu incercat din punct de vedere economic si de posibilitatile noastre concrete, consideram ca am reprezentat cu cinste pe cei care ne-au acordat incredere si care au fost langa noi.

In ceea ce priveste competitia in sine, miniOKS a fost repartizata in Grupa Preliminara B, unde a trebuit sa concureze cu echipe pepiniera ale unor cluburi cu pretentii in handbalul mare romanesc: HC Universitatea Craiova, HCM Baia Mare si CS Rapid Bucuresti. Evolutia piticoatelor din Onesti a fost una fara cusur, terminand pe prima pozitie in grupa, fara infrangere:

Grupa B

 

Conform regulamentului, primele doua echipe au avansat in grupele principale.

In grupa principala A am reusit sa continuam parcursul fara greseala din faza preliminara, terminand fara infrangere, cu o victorie categorica la Plopeni si cu un egal la mare lupta cu piticoatele de la United Galati, castigatoarea semifinalului de la Onesti.

Grupa A

Evolutia echipei in semifinale a fost insa fara istoric, in aceasta faza intalnind o echipa foarte bine pregatita de antrenoarea Maria Ciulei si coordonata de marea legenda a handbalului feminin romanesc Maria Török-Duca, in care s-a remarcat talentata Alice Gogarla, fiica cunoscutei jucatoare si antrenoare Simona Gogarla, desemnata ulterior, pe merit, cea mai buna jucatoare a turneului.

Nici in finala mica nu am mai reusit jocul bun din grupa principala cu CS United, talentatele galatence pregatite de antrenoarea Asandei Sanda intrand in teren mai determinate decat noi de a pleca acasa cu o medalie. Avem totusi satisfactia de a ajunge pana in aceasta faza si a avea o reprezentanta in echipa turneului, Stefania Virag reusind sa incante pe teren si sa-i convinga pe votanti ca merita un loc printre stelutele acestui turneu.

 

DSC_5220

Campiona acestei generatii s-a desemnat in fata unui public cald si numeros si care au incurajat continuu frumoasa echipa gazda Olimpic in finala cu HCM Torok Rm. Valcea. La capatul unui meci spectaculos, oltencele s-au impus si astfel laurii minihandbalului feminin se intorc intr-o localitate care inca deplange soarta nefericita a merelui Oltchim, dar care poate renaste frumos printr-o simbioza a traditiei si a tinerelor talente, insufletite de numele si renumele de Török.

Pentru rezultatul meritoriu de la Mures trebuie sa le multumim fetelor noastre, dar si celor carora li s-a oferit oportunitatea sa joace la o competitie atat de importanta si care au rasplatit cum nu se poate mai frumos aceasta sansa: Larisa Raducanu si Alexia Apostica de la HC Buhusi, Dani Iancu si Delia Ontica de la CSM Bucuresti.

PicMonkey Collage

Piticoatele noastre au dat dovada de unitate, caracter si de determinare, atat pe teren cat si in afara lui, facandu-ne mandri pe toti cei prezenti acolo, dar si pe cei aflati cu sufletul langa ele, de acasa.

This slideshow requires JavaScript.

 

Maria Negoita, Diana Cuibar, Roberta Mariut, Daria Matache, Teodora Balcan, Ariana Ionita, Geo Bulimar, Stefania Virag, Florina Misu, Bianca Higiu, Andreea Constandis, Beatrice Covora, Alexia Anton, Ambra Ibanescu, Carina Unguru-Dobos, Sabina Hrisca, Bianca Stupu, Luiza Gherasim si Amalia Casapu (HC Buhusi), pregatite si coordonate de catre profesorul Corneliu Sburlan si Laura Rosu, au fost creatorii acestei notabile performante. Le multumim!

 

This slideshow requires JavaScript.

Nu putem sa incheiem fara sa mentionam frumoasa primire de la Onesti, semn de adevarata pretuire aratata de colegele mai mari, dar si de unitate de grup mare si frumos, asa cum este familia OK Sport.

DSC_5312

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s